dijous, 12 de desembre del 2013

Colòmbia: amenaces contra NOMADESC, MOVICE i el Comité de Mujeres Corteras de Caña.

Darrerament han continuat les amenaces contra defensors de drets humans i líders que pensen diferent del govern colombià i que volen un país més just i igualitari.

Els fets han tingut lloc mitjançant un fulletó tirat per sota de la porta de la seu de l'Associació per a la investigació i acció social NOMADESC, fa uns dies, quan es treballava en un taller de drets econòmics, socials, culturals i ambientals amb les dones Corteras de Caña.

En el fulletó s'hi esmentaven les següents persones:

- Alfamir Castillo: presidenta del Comité de Mujeres Corteras de la Caña, i mare del jove Darvey Mosquera Castillo, víctima d'execució extrajudicial per part del Batallón Contraguerrilla 57 Mártires de Puerres i de la Brigada de l'Exèrcit Nacional.

- Matha Giraldo: coordinadora del Movimiento de Víctimas de Crímenes de Estado del Valle del Cauca, filla de José Orlando Giraldo, executat extrajudicialment per la III Brigada de l'Exèrcit Nacional.

- Olga Araújo i Berenice Celeita: Coordinadora de l'Àrea de Redes, i directora de l'Asociación para la Investigación y Acción Social NOMADESC, respectivament. Han estat amenaçades i formen part de la llista del pla d'extermini contra defensors de drets humans, líders sindicals i partits polítics d'oposició àmpliament coneguda com a "Operación Dragón". A més, es troben en la llista dels líders amenaçats per la defensa dels recursos naturals i la denúncia a tribunals internacionals contra les multinacionals violadores dels drets de les comunitats de sud-oest colombià.

Aquesta és una amenaça més, de les múltiples que les tres organitzacions han rebut, sense que fins ara els responsables intel·lectuals i materials hagin estat jutjats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada