dijous, 16 de gener del 2014

Sindicalista colombià hospitalitzat després d'una agressió de l'ESMAD

A Manizales (Colòmbia), durant una manifestació convocada pel sector sindical de Caldas, l'Escuadrón Móvil Antidisturbios (Esmad) de la policia va disparar gasos lacrimògens a curta distància i directament cap a les persones, tot lesionant Óscar Orozco, sindicalista. El seu estat de salut és delicat i podria perdre la visió de l'ull esquerre.

El darrer 10 de gener, treballadors afiliats al Sindicato de Trabajadores de la Electricidad en Colombia (SINTRAELECOL), de Caldas, varen realitzar una manifestació per demanar la disminució en les tarifes de serveis públics, així com un augment en els salaris per part de l'empresa Chec, filial d'EPM.

A la fotografia, presa segons abans de l'agressió, s'observa a Oscar Orozco parlant a través d'un megàfon i també a l'agent de l'ESMAD que va disparar un gas lacrimògen que va impactar directament en el rostre d'Orozco, tot comprometent un dels seus ulls i lesionant-lo greument.

Orozco és president a Caldas de la CUT i de SINTRAELECOL en el mateix departament i ha estat víctima en vàries oportunitats d'atemptats contra la seva vida i de muntatges judicials, per la qual cosa el seu esquema de protecció va ser retirat.

El Movimiento de Víctimas de Crímenes de Estado s'ha sumat al rebuig d'aquest fet violent i ha responsabilitzat l'Estat colombià i l'Esmad per les lesions ocasionades al sindicalista Orozco i per qualsevol agressió contra la seva vida i integritat. De la mateixa manera, ha donat suport a la mobilització del darrer 15 de gener al Parque de los Fundadores de Manizales.

Podeu llegir la informació de la font original, el MOVICE (Movimiento Nacional de Víctimas de Crímenes de Estado) fent click aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada