dimecres, 3 de juny del 2015

ASSASSINAT D'UN LÍDER SINDICAL DE LA CUT A COLÒMBIA



El dia 31 de maig fou assassinat el company sindicalista Álex Fabián Espinosa Carvajalino,
Álex Fabián  Espinosa (Foto cedida per CUT)
secretari de Drets Humans de la Central Unitària de Colòmbia (CUT) sub directiva Norte de Santander i tresorer Nacional de l’Associació de treballadors/es de la Rama Judicial, Asonal Judicial S.I. a la ciutat de Cúcuta, Norte de Santander (Colòmbia).
La CUT ha denunciat l’agreujament dels atacs i la persecució a què són sotmesos/es els i les activistes sindicals del país. Al respecte, el Coordinador Resident i Humanitari de les Nacions Unides a Colòmbia, Fabrizo Hochschild ha incidit en l’increment de la violència antisindical al país al llarg de 2015 on només fins a principis d’abril ja havien estat assassinats 27 líders i defensors dels drets humans, una xifra que dobla la dels primers tres mesos del any passat; essent les zones més vulnerables les regions rurals del país.
La Fundació Pau i Solidaritat condemna l’assassinat del company Alex Fabián Espinosa i es solidaritza amb la CUT i el moviment sindical colombià en la seva lluita per la defensa dels drets humans laborals tot i la proliferació de la violència antisindical i la persecució dels seus representants sindicals. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada