dimecres, 23 de desembre del 2015

AMENACES DE MORT CONTRA ELS I LES REPRESENTANTS SINDICALS DE LA CUT I SINTRAUNICOL DE COLÒMBIA

Image courtesy of zdiviv at FreeDigitalPhotos.net






Recentment 4 representants de la CUT Valle del Cauca (Colòmbia) i de Sintraunicol de Cali (Colòmbia) han estat víctimes d'amenaces contra la seva vida, a través de l'enviament de les seves respectives esqueles.

Els líders sindicals amenaçats s'han destactat  per la seva tasca en defensa dels drets  laborals i dels drets humans de les comunitats més vulnerables de la ciutat, al seu torn també han format part dels principals deats de pau a nivell local, regional i nacional.




Aquests nous casos registrats demostren el clima generalitzat existent al país de condemna i persecució contra les organitzacions sindicals i els seus i les seves representants. Segons dades de la CUT Colòmbia entre 1977 i 2014  s'han registrat 13713 violacions contra la vida, la llibertat i la integrat de les i els sindicalistes de Colòmbia de les quals, 3062  són assassinats, 233 desaparicions forçoses, 34 atemptats, 6572 amenaces i 1890 fets de desplaçaments forçats i 725  detencions arbitràries, entre d'altres.

La violència antisindical  té com a objectiu  dissuadir als treballadors/es d'exercir el seu dret a organitzar-se per a defensar els seus drets i llibertats fonamentals a través dels sindicats i als líders i lideresses, que arrisquen diàriament la seva vida per defensar els drets humans laborals, de continuar amb la seva tasca.


Des de la Fundació condemnem  i rebutgem  les greus amenaces realitzades contra els i les membres del sindicat CUT Valle i  SINTRAUNICOL de Colòmbia i recordem l'establert per la CSI(1) en el seu informe sobre Llibertat sindical:




“No puede existir una verdadera democracia sin sindicatos libres, representativos e independientes”.


Per a més informació podeu consultar la web de la CUT Colòmbia.
[1] VVAA, Libertad, CSI-ITUC [en línea] [consultat al llarg d’octubre i novembre de 2015] [Disponible a:] http://www.ituc-csi.org/IMG/pdf/15gc_s_6_2_-_freedomreport-es-final-2.pdf




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada