divendres, 11 de desembre del 2015

COREA DEL SUD: SETGE AL DRET A LA NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA I LLIBERTATS SINDICALS.



Recentment, la CSI va publicar un informe sobre els drets humans laborals al món  indicant que, a llarg del  últim any s'havia produït un increment de les vulneracions dels drets fonamentals i de les llibertats sindicals en  un major número de països.

Avui us portem un nou cas de violència antisindical registrat a Corea del Sud que atempta  contra el dret a la lliure sindicació i a la negociació col·lectiva que il·lustra aquest increment de la vulneració contra els drets i llibertats fonamentals.

Segons denuncia la CSI, un total de 411 persones han estat identificades a partir de les fotografies preses en concentracions públiques celebrades a Corea del Sud.

Paral·lelament, en les últimes dues setmanes  9 membres i responsables del sindicat de treballadors/es del transport  i els serveis públics KPTU i 5 responsables  de la sectorial de grues torre del sindicat de treballadors/es de la construcció KCWU han estat empresonats. La raó del seu empresonament ha estat  la voluntat, per part dels treballadors/es, de  pactar un nou conveni col·lectiu  amb una empresa de lloguer de grues  i, tot i que  un tribunal reconegué el seu dret efectiu a la negociació col·lectiva, la fiscalia va apel·lar la resolució per aconseguir que es decretessin  ordres d'arrestament.  De la mateixa manera, el 2 de desembre un dirigent de  la central sindical nacional KCTU fou  també detingut,  casos que demostren la voluntat, per part del govern, de perseguir els líders i lideresses sindicals vulnerant així els drets i llibertats fonamentals reconeguts en l'ordenament jurídic nacional i internacional.

Us deixem amb el link  al comunicat  de la CSI al respecte.
”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada