dilluns, 7 de març del 2016

AMENACES CONTRA SINDICALISTES D' ANTHOC -ATLÁNTICO (MEMBRE DE LA CUT DE COLÒMBIA)




El passat 1 de març. en una caixa, desconeguts enviaren a la seu del sindicat Anthoc (membre de la CUT de Colòmbia) situada a Barranquilla, el cap d'un gos i un fulletó on s'amenaçava a Héctor Alvins, , Heriberto Tovar, Alberto Marquez, Osiris Fernández, Juan de la Torre, Esquide Sandoval, Victor Dirruyeiro i Napoleón Nugo.
Els companys víctimes de les amenaces són treballadors del sector salut i membres del sindicat Anthoc afiliat a la CUT de Colòmbia. La Fundació Pau i Solidaritat rebutja enèrgicament aquesta nova amenaça i exigeix a les autoritats corresponents que investiguin els fets i trobin els responsables d'aquest fet.

Aquest és un cas més de violència antinsidical registrats a Colòmbia, recentment la CSI en el seu informe anual sobre els Drets Humans Laborals establia que Colòmbia era un dels 10 pijtors països del món per als treballadors/es en tant que els seus drets i llibertats no estaven garantits i on "existe una sistemática y generalizada impunidad frente a los crímenes y atentados contra la integridad física y la vida de los sindicalistas" en tant que el govern està incomplint la seva obligació de garantir la seguretat dels treballadors i treballadores per tal que puguin desenvolupar la seva activitat sindical.
Per a més informació podeu consultar el següent enllaç.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada