dimarts, 3 de maig del 2016

EL GOVERN TURC INTENSIFICA LA REPRESSIÓ CONTRA ELS SINDICATS



Recentment diferents col·lectius de la societat turca s'han mobilitzat per a exigir la pau i el manteniment de la democràcia del país com a resposta als actes de repressió contra els kurds  a les províncies del Kurdistan.

Com a resposta  1.390 sindicalistes estan essent investigats  per la seva participació en aquests actes, de fet, segons ha declarat la CSI, 248 estan exiliats, 97 han estat acusats d'insultar al President,  403 foren obligats a jubilar-se i 102 estan encara essent investigats.  A més a més, el govern ha desplegat forces  policials contra les treballadores i treballadors  que es mobilitzen i inicien  accions de protesta, tal com ha estat el cas dels treballadors/es  de la fàbrica de Renault situada a la ciutat de Bursa.

A tot això,  el govern  ha iniciat un procés de reforma legislativa  en matèria de legislació laboral amb la finalitat de debilitar encara més els drets de la classe treballadora, ja que les modificacions  atorguen als  empleadors  poders  sense límits per assignar a les treballadores i treballadors contractes insegurs, de durada determinada i la possibilitat d'impedir que els treballadors/es puguin exercir  el seu dret fonamental de lliure sindicació.


En termes de Sharan Burrow, secretària general de la CSI "Parece ser que la intención del Gobierno es aplastar a los sindicatos y privar a los trabajadores turcos de sus derechos legítimos, consagrados en la legislación internacional. Este no es un comportamiento democrático, y perjudicará gravemente el nivel de vida, teniendo serias repercusiones sobre la economía nacional de Turquía. El ejercicio de poder y control sobre las vidas de la población parece ser más importante para las autoridades que el bienestar de sus ciudadanos. Instamos al Presidente Erdogan a cesar el acoso y la represión contra aquellos que simplemente buscan la paz y piden respeto de los derechos humanos, y a abandonar los cambios previstos en la legislación laboral que dejarían a los trabajadores y trabajadoras a merced de los empleadores, sin medios para defender sus derechos y lograr una vida decente para ellos y sus familias”.


Per a més informació podeu consultar la web de la CSI-ITUC.