divendres, 10 de març del 2017

MUNICIPALITAT DE TIQUISATE (GUATEMALA) ATEMPTA CONTRA LA LLIBERTAT SINDICAL DE LES TREBALLADORES AFILIADES AL SINDICAT S.E.M.O.T AFILIAT AL MSICG



El MSICG ha aconseguit que es declari que hi hagi lloc per un avantjudici en contra de l’alcalde  del municipi de Tiquisate per actes de violència antisindical.
Logotip del MSICG

Des de l’alcaldia s’han promogut accions destinades a destruir l’organització sindical tals com:

-amenaces en contra de les treballadores afiliades al Sindicato de Empleados Municipales Organizados de Tiquisate del Departametno de Escuintla (S.E.M.O.T) que es negaren a renunciar a la seva organització sindical,

-suspensió de salari de manera indefinida i, posteriorment, acomiadament masisu de les treballadores per la seva activitat sidnical.


L’acció ha estat iniciada per part del Movimiento Sindical Indígena y Campesino Guatemalteco a través del seu servei d’assessoria jurídica gratuït per a tota la ciutadania. Aquest servei és part del pla de cooperació sindical desenvolupada per la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO Catalunya i el MSICG.


Això constata la necessitat de promoure la cooperació sindical que es fomenta en la solidaritat entre les treballadores i els treballadors del món, en l’apoderament de les organitzacions sindicals legitimades per representar i lluitar per la defensa efectiva dels drets humans laborals per garantir que tota persona tingui accés als seus drets, reconeguts en l’article 22 i següents de la Declaració Universal dels Drets Humans Laborals i que permeti construir societats justes, igualitàries.

Des de la Fundació Pau i Solidaritat condemnem la violació dels drets i llibertats sindicals per part de l’Alcaldia de Tiquisate i exigim que les persones implicades siguin sotmeses a judici i se’ls hi dedueixin les responsabilitats corresponents per un acte de violència antisindical.

Cal visibilitzar, denunciar i enjudiciar els casos de violència antisindical que impossibilita als treballadors i treballadores exercir els seus drets de manera lliure i democràtica. 

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada