dijous, 25 de maig del 2017

DOS LÍDERS SINDICALS ASSASSINATS A COLÒMBIA




A partir del 16 de maig, 83 organitzacions socials de la ciutat de Buenaventura  van organitzar i dur a terme un "paro cívico" per demostrar públicament la inconformitat de la ciutadania amb el govern nacional per no atendre les necessitats bàsiques de la població de Buenaventura.

En el marc els actes previs a  la celebració del paro cívico i  durant la seva realització les organitzacions socials  i sindicals han denunciat  la violència exercida contra els i les manifestants  i altres violacions dels drets humans.


En aquest context s'han produït  amenaces i atacs contra  els i les participants  en el paro cívico a Buenaventura  i també  contra el moviment camperol i sindical  en diferents punts del territori colombià.
Així, el passat 14 de maig va ser assassinat, mitjançant tres trets,  el  líder sindical Mario Andrés Calle Correa  al municipi de Guacarí (departament del Valle del Cauca). Mario era  president de la Asociación  de Trabajadores  Campesinos  del Valle del Cauca-Subdirectiva Guacarí.

Seguidament, el 18 de maig, dos desconeguts van  disparar deu cops  i matar  al líder sindical  Álvaro Arturo Tenorio Cabezas  al poble de Magüi Payán (departament de Nariño). Arturo Tenorio era membre  del Movimiento Político y Social Marca Patriótico del departament de Nariño i del moviment camperol del departament. 

Des de la signatura dels Acords de Pau 35 defensors i defensores dels drets humans han estat assassinats.

Des de la Fundació Pau i Solidaritat condemnem la persecució contra el moviment sindical i social  i l'assassinat dels seus líders i lideresses i  exigim que les autoritats investiguin les agressions produïdes i  es comprometin, de manera efectiva, a implementar les garanties de seguretat i protecció  previstes en l'Acord de Pau. 


Per més informació podeu consultar els següents enllaços:





 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada